Vermoeid? Prikkelbaar? Stressy periodes? Last van spiercontracties? Om te weten of een magnesiumtekort de boosdoener is, bestaat er een handige test die je meteen ook de juiste to-do’s aanreikt. Misschien hoort een dagelijks magnesiumsupplement daar ook bij.
In dit artikel wordt dieper ingegaan op:
Doe de magnesiumtest
Magnesium is een belangrijk mineraal en je welzijn hangt er sterk van af. Je neemt het op via magnesiumrijke voeding zoals peulvruchten en granen. Door ons grote verbruik van bewerkte en dus magnesiumarme voeding ligt een tekort vaak op de loer. Vaststellen of je een magnesiumtekort hebt, kan heel eenvoudig via een test. Ontwikkeld in samenwerking met de Hoge Gezondheidsraad, biedt de test gevalideerde informatie over je magnesiumniveau en kan hij helpen om een potentieel tekort aan het licht te brengen. Een nuttig hulpmiddel dus, al mag je de testresultaten natuurlijk nooit als alternatief gebruiken voor de diagnose van een arts.
We hebben (vaak) een magnesiumtekort
De magnesiumtest maakt nieuwsgierig en raakt een snaar, want gemiddeld landen er elke maand 550 tot 600 bezoekers op de testpagina. Uit de testresultaten blijkt dat tussen de 40% en 50% van deze bezoekers kans vertoont op een magnesiumtekort. Dit jaar alleen al is de test maar liefst 2400 keer bezocht. En opmerkelijk: niet minder dan 70% van de bezoekers aan de testpagina rondt de volledige test af. Ergens weten we dus wel dat magnesium als belangrijke factor voor ons algemeen welzijn steeds meer erkend wordt. Maar wat moeten we nu met die testresultaten?
Wat is jouw resultaat?
Even inzoomen op de mogelijke testresultaten? Afhankelijk van je antwoorden zijn er drie mogelijkheden.
- Geeft de test aan dat je waarschijnlijk geen magnesiumtekort hebt, maar ervaar je toch symptomen, dan kunnen die een andere oorzaak hebben. Onderzoek wat er scheelt en raadpleeg een arts of een apotheker.
- Is er toch een kans dat je een magnesiumtekort hebt, bespreek dit dan zeker met je huisarts of apotheker. Daarnaast kies je beter voor een evenwichtig dieet met magnesiumrijke voeding en om koffie, alcohol en frisdrank te beperken. Stretchen helpt tegen spiercontracties en brengt verlichting tijdens stressvolle periodes. Extra magnesium om je dagelijks aanbevolen inname te behalen, is een aanrader.
- Is je kans op een magnesiumtekort volgens de test hoog, hou dan net als bij een mogelijk tekort je dieet tegen het licht, maar vul het dan zeker aan met een magnesiumsupplement. Raadpleeg je arts of apotheker om andere oorzaken van je symptomen zeker uit te sluiten.
Op basis van cijfers van de Hoge Gezondheidsraad heeft naar schatting 70%1 van de Belgen in meer of mindere mate een tekort aan magnesium, wat neerkomt op zo'n 8,2 miljoen landgenoten. Best veel mensen hebben dus een magnesiumtekort, maar kunnen daar gelukkig meteen iets aan doen.
Eén dagelijkse dosis
Elke dag een tablet Magnesium EG OPTI kan op een veilige en gemakkelijke manier, zonder doktersvoorschrift, je vermoeidheid* en andere klachten zoals stressvolle periodes* of tekort aan energie* verminderen door je magnesiumtekort aan te vullen. Goed nieuws, toch? Het belang van magnesium voor een gezond en evenwichtig leven valt niet te onderschatten. Voor velen onder ons – en misschien ook voor jou – betekent een magnesiumsupplement een eenvoudige en effectieve boost, zeker nu de zomer lonkt. Doe de magnesiumtest én bekijk je voedingspatroon: je welzijn zal je dankbaar zijn.