Stress1, spanning2, angstige gevoelens3 en vermoeidheid4. Leuk is anders! 1 op 4 Belgen ervaart regelmatig stress - en daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Maar hoe graag je het ook zou willen, je kan jammer genoeg niet zomaar van de ene dag op de andere van gestresseerd naar ontspannen gaan. Integendeel!
Het is een proces dat tijd vraagt. Gelukkig bestaan er oplossingen zoals Librestil, een voedingssupplement op basis van krachtige componenten die bijdragen tot meer kalmte2 en mentale energie4 in perioden van stress, spanning en mentale druk. Maar hoe lang duurt het voor je een optimaal effect mag verwachten?
In dit artikel krijg je een antwoord op volgende vragen:
Niet meteen effect? Maak je geen zorgen!
Kamp je al wat langer met stress? Geraak je er niet vanaf? Dan heeft je brein waarschijnlijk het gevoel dat je in gevaar bent, waardoor het constant cortisol (een stresshormoon) aanmaakt en je in een voortdurende staat van paraatheid verkeert. Dat kan gepaard gaan met een resem aan vervelende symptomen, zoals:
- Constant piekeren
- Hoofdpijn, spierpijn, rugpijn, …
- Duizeligheid en misselijk gevoel
- Hartkloppingen en hyperventileren
- Een nerveus, gespannen gevoel
- Vermoeidheid en moeite om in te slapen
- Concentratie- en geheugenproblemen
- Geen energie om de dag door te komen
En van die symptomen geraak je niet in 1-2-3 vanaf. Je kan je brein nu eenmaal niet van de ene dag op de andere wijsmaken dat het niet meer in gevaar verkeert. Daarom is het belangrijk dat je je levensstijl onder de loep neemt en goed kijkt welke factoren jou stress bezorgen en wat je hier precies aan kan doen.
Dat is een proces! Maar er bestaan gelukkig wel oplossingen die jij hier een handje bij kunnen helpen.
Librestil is een doeltreffend middel bij stress1, spanning2, angstige gevoelens3 en vermoeidheid4 . Het zorgt opnieuw voor rust én energie, maar een optimaal effect bereik je dus niet van de ene dag op de andere. Maak je dus geen zorgen wanneer het nog niet meteen werkt na de eerste dagen dat je het inneemt. Idealiter gebruik je Librestil 2 à 3 maanden. Geef het dus voldoende tijd en neem zeker je doos uit!
Wanneer begint Librestil echt te werken?
Hier vind je een overzicht van de ingrediënten, hun effecten en hoe lang het duurt voor je effect voelt:
- Essentiële lavendelolie (Lavandula angustifolia) draagt bij tot optimale ontspanning, helpt spanning en prikkelbaarheid verminderen en wordt gebruikt om beter te slapen. Studies op essentiële lavendelolie5 tonen een resultaat na 2 weken. Resultaten worden beter ervaren door patiënten na 4-12 weken.
- Ashwagandha verbetert de weerstand van het lichaam tegen stress, draagt bij tot het emotioneel en algemeen welzijn en helpt om gevoelens van energie en vitaliteit te behouden. Ashwagandha toont een eerste resultaat bij vermoeidheid6 na 1 maand. Resultaten bij stress7 zijn duidelijk na 2 maanden.
- Vitamine B6 ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel en draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid, een normale psychologische functie en een normaal energieleverend metabolisme.
Maak je ook zeker geen zorgen als je het product wat langer gebruikt. De ingrediënten van Librestil zijn krachtig, maar ook van natuurlijke oorsprong en ze geven geen gewenning of verslaving.
Tips voor een optimaal resultaat
Als je vaak klachten hebt en stresssignalen negeert, kan dat tot langdurige problemen leiden. Librestil ondersteunt in perioden van mentale en nerveuze spanning3 en helpt spanning2 te verminderen en het mentaal evenwicht te behouden. Maar om een optimaal resultaat te behalen, probeer je best ook om ontspanning, innerlijke rust en kalmte en mentale energie in je leven te vinden en bewaren.
Enkele tips die jou daarbij kunnen helpen:
- Stress heeft altijd een achterliggende oorzaak en het heeft geen nut om je stress kortstondig aan te pakken als je niet bereid bent om ook naar de achterliggende oorzaak te kijken. Van waar komt jouw stress? En welke stappen kan je nemen om jouw klachten op lange termijn te verbeteren?
- Beweeg voldoende gedurende de dag!
- Spreek af met vrienden en familie, maar plan je agenda ook niet te vol.
- Eet een evenwichtig, gezond en gevarieerd menu.
- Ademhalingsoefeningen, meditatie, yoga, ontspannende lichaamsoefeningen, rustig met een boek in de zetel kruipen, … Er zijn verschillende manieren waarop je doorheen wat rust kan vinden. Maak zeker voldoende tijd voor jezelf en gun jezelf die momenten van ontspanning - het zal effect hebben!
- Ook je slaappatroon kan een impact hebben op hoe gestresseerd je je voelt doorheen de dag. Besteed dus aandacht aan je slaaphygiëne: vermijd cafeïne in de namiddag, drink geen alcohol voor je naar bed gaat, slaap steeds in een donkere en koele kamer, koop een goede matras en doe geen dutjes.
- Kamp je met te zware stress? Ga dan zeker langs bij de huisarts of de psycholoog.
Tips om beter om te gaan met stress
1 Ashwagandha helpt het lichaam omgaan met stress.
2 Lavandula angustifolia is rustgevend en ontspannend.
3 Ashwagandha ondersteunt in perioden van mentale en nerveuze spanning en van angst.
4 Vitamine B6 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en tot een normaal energieleverend metabolisme.
5 Kasper S. et al. Silexan, an orally administered Lavandula oil preparation, is effective in the treatment of ‘subsyndromal’ anxiety disorder: a randomized, double-blind, placebo controlled trial. Int Clin Psychopharmacol. 2010 Sep;25(5):277-87.
6 Auddy et al (2008). A Standardized Withania Somnifera Extract Significantly Reduces Stress-Related Parameters in Chronically Stressed Humans: A Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled Study. JANA Vol. 11, No. 1.
7 Salve J, et al. (2019) Adaptogenic and Anxiolytic Effects of Ashwagandha Root Extract in Healthy Adults: A Double-blind, Randomized, Placebo-controlled Clinical Study. Cureus 11(12): e6466.